sluit

Amazing Grace

Film
Picl

Voor het eerst in de geschiedenis kunnen we de opnames van het legendarische concert van Aretha Franklin’s ‘Amazing Grace’ in de New Temple Missionary Baptist Church bekijken.

In 1972 nam Aretha Franklin ‘Amazing Grace’ op in de New Temple Missionary Baptist Church in Los Angeles, met dominee James Cleveland en het Southern California Community Choir die Franklin vergezelden tijdens de uitvoering. Vanaf 2017 houdt ‘ Amazing Grace’ de positie als de bestverkopende plaat van Franklin’s 50 jarige carrière, evenals het best verkochte live-gospel-album allertijden. Voor het eerst in de geschiedenis worden de filmopnames van deze legendarische avonden vertoond aan het publiek.

De film Amazing Grace zou in 1972 al worden uitgebracht. De originele regisseur (Sydney Pollack) was echter niet in staat om de film te voltooien omdat hij geen klapbord had gebruikt voor het synchroniseren van het beeld en geluid. De film belandde meer dan 38 jaar in de studiokluis. Voor zijn dood in 2008 droeg Pollack de beelden over aan producent Alan Elliott, die er na twee jaar in slaagde het beeld en geluid te synchroniseren en de film af te maken.

  • De intieme sfeer versterkt de nummers
    The Guardian
  • Beurtelings opzwepend en contemplatief
    NRC
  • Franklin is in absolute topvorm
    VPRO Cinema

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden