sluit

Amélie – 20th Anniversary

Film
Filmspecials

Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain gaat over de betoverende Amélie Poulain, die werkt als serveerster in een café in de Parijse wijk Montmartre.

Amélie observeert graag mensen terwijl ze haar fantasie de vrije loop laat. Maar dan ontdekt ze haar ultieme levensdoel: andermans problemen oplossen. Zo helpt ze de conciërge van haar appartementencomplex, die de hele dag port drinkt terwijl ze tegen haar opgezette hond praat. Maar ook Georgette, haar hypochondere collega. En ‘de man van glas’, haar buurman die aan huis gekluisterd zijn leven leidt via de Renoir-reproducties die hij schildert. Amélies missie wordt onverwachts verstoord wanneer ze de zonderlinge jongen Nino Quincampoix ontmoet.

Twintig jaar later zal Amélie je opnieuw meeslepen

Ze breekt de korst van een crème brûlée graag met de punt van een theelepel. Haar moeder boent graag het parket met schoonmaaksloffen, en haar vader plast niet graag naast een vreemde. Wat zijn jouw stiekeme geneugten? En waar hou jij absoluut niet van? Vier het twintig jarige jubileum van Amélie met ons.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?