sluit

American Honey

Film

Star, een Amerikaans tienermeisje, loopt weg van huis om zich aan te sluiten bij een rebelse groep jongeren die huis-aan-huis-tijdschriften verkoopt.

Onder leiding van Krystal reist de groep feestend en rebellerend door het burgerlijke middenwesten van Amerika in een busje. Star is op zoek naar onafhankelijkheid en worstelt tegelijkertijd met een opkomende, heftige verliefdheid op haar opstandige collega Jake. Krystal is echter niet blij met deze relatie.

Regisseuse Andrea Arnold maakte eerder Red Road (2006) en Fish Tank (2009). Beide films wonnen de Cannes jury prijs en een BAFTA Award. Ook met American Honey heeft ze nu al vele prijzen in de wacht gesleept: met deze film won ze opnieuw de juryprijs in Cannes en onder andere de Beste Britse Onafhankelijke Film, Beste Regie en Beste Actrice (Star gespeeld door Sasha Lane) bij de British Independent Film Awards. Dat American Honey zo’n succes is, is vooral te danken aan de werkwijze van Arnold. De film, die met de hand is gefilmd en daardoor iets weg heeft van een documentaire, zit vol visuele spektakels. Bovendien is de crew zelf door Amerika gereisd, wat de film heel realistisch maakt. Sasha Lane en Shia LaBeouf (Jake) mogen niet vergeten worden: de chemie tussen de twee spat van het scherm.

 • Het knettert flink tussen nieuwkomer Sasha Lane en Shia LaBoeuf
  de volkskrant
 • Krachtige sfeer
  Filmtotaal
 • Lyrisch én realistisch, escapisme én reality check
  De Filmkrant
 • Een verhaal is er nauwelijks, en toch boeit het fragmentarische American Honey van begin tot eind
  het parool

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden