sluit

Ammonite

Film

Ammonite is de nieuwe film van regisseur Francis Lee (God’s Own Country) met o.a. Kate Winslet en Saoirse Ronan, die zich afspeelt in 1840 in Engeland.

In het Engeland van de jaren 1840 ontwikkelen paleontoloog Mary Anning en een jonge vrouw die naar de kust wordt gestuurd voor haar geestelijke gezondheid een intense band. De geprezen paleontoloog Mary Anning (Kate Winslet) werkt afgezonderd in de woeste kuststreek van Lyme Regis in het zuiden van Engeland. De dagen van haar beroemde ontdekkingen liggen achter haar. Nu zoekt ze fossielen die ze aan rijke toeristen verkoopt om zichzelf en haar zieke moeder te onderhouden. Geoloog Roderick Murchinson vraagt Mary of ze voor een tijd zijn jonge vrouw onder haar hoede wil nemen. Mary, die dagelijks moeite heeft om rond te komen, kan het zich niet veroorloven om dit verzoek af te wijzen. Ondanks de kloof tussen hun sociale klassen en persoonlijkheden ontdekken Mary en Charlotte dat ze elkaar kunnen geven wat de ander mist: de realisatie dat ze niet alleen zijn. Het is het begin van een gepassioneerde en complexe liefdesrelatie die de loop van beide levens voorgoed zal veranderen.

Inleiding
Bij de voorstelling van Ammonite op woensdag 16 juni om 21.15 uur is er in samenwerking met InScience een inleiding door onderzoeker Marleen Reichgelt (Radboud Universiteit) over vrouwen in de wetenschap.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?