sluit

An Affair

Film

Regisseur Henrik Martin Dahlsbakken vertelt met zijn nieuwste erotische dramafilm het over de verboden relatie tussen een docente en haar student. An Affair is vanaf donderdag 22 augustus te zien.

Anita is tweeënveertig en woont samen met haar man in een klein dorpje in Noorwegen. Maar na vijf jaar is de passie uit haar huwelijk verdwenen. Wanneer ze met haar nieuwe baan als gymdocente op een middelbare school begint, voelt ze meteen een klik met de achttienjarige student Marcus. Marcus is zeer gecharmeerd van de volwassen vrouw en Anita komt er al snel achter dat hij door haar geobsedeerd raakt. Anita biedt even weerstand, maar haar verlangen wordt steeds groter en geeft uiteindelijk toe. Maar na enkele passionele, door lust gedreven ontmoetingen verliest Marcus interesse. Als hij een relatie krijgt met een leeftijdsgenoot raakt Anita in paniek, want ze ziet in Marcus haar soulmate. Ze stopt voor niks of niemand en is tot alles bereid om samen met Marcus te zijn.

De Noorse regisseur en scenarioschrijver Henrik Martin Dahlsbakken heeft zonder officiële opleiding verschillende korte en speelfilms geregisseerd. De eerste vier jaar van zijn carrière werkte hij voornamelijk aan korte films. In 2015 verscheen zijn eerste speelfilm Returning Home, over twee broers die op zoek gaan naar hun vermiste vader. Voor deze film ontving hij in 2015 de prijs voor Best Feature tijdens de Lübeck Nordic Film Days. An Affair is Dahlsbakken’s vijfde speelfilm en is nu al genomineerd voor drie prijzen, waaronder die van Beste Film op het Miami Film Festival.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden