sluit

An Elephant Sitting Still

Film

Het nieuwste melancholische drama van regisseur Hu Bo volgt vier ontevreden jongeren in een donkere industriestad in China. An Elephant Sitting Still is een aangrijpend portret over menselijk lijden en is vanaf donderdag 6 juni te zien.

In de Chinese stad Manzhouli zit een olifant onbeweeglijk te wachten in de chaos van de wereld. Dit fenomeen verbindt vier individuen in hun obsessie om deze mysterieuze stad te bereiken. In de span van één dag maken we kennis met Wei Bu, een tienerjongen die gebukt gaat onder de wreedheid van zijn vader en Shuai, een bullebak van school. Bu’s klasgenote Ling rent weg van huis, omdat haar affaire met een leraar op het internet bekend is geworden. Cheng, een lokale ellendige crimineel die worstelt met schuldgevoelens over de zelfmoord van een vriend en tot slot ontmoeten we Wang Jin, een oudere man die door zijn familie in een verpleeghuis gestopt is. De film vertelt het verhaal van die ene spannende dag waarin de vier de trein naar de magische stad Manzhouli proberen te halen.

De 29-jarige regisseur Hu Bo toont een intiem en gevoelig portret over mensen die gebukt gaan onder de chaos van de wereld en economische worstelingen. An Elephant Sitting Still geeft op een unieke manier vorm aan menselijk lijden en de wanhoop die daarmee gepaard gaat. Bo nam voor zijn nieuwste werk een voorbeeld aan de stijl van zijn mentor, Béla Tarr. Dit is goed te zien in het gebruik van lange scènes en dynamische camerabeelden rondom de personages. An Elephant Sitting Still is vol lof ontvangen en won maar liefst 13 awards; waaronder de Dublin Film Critics Special Jury Prize tijden het Dublin International Festival. Tragisch genoeg moet het succes zonder regisseur gevierd worden, want Bo pleegde vlak na het voltooien van An Elephant Sitting Still zelfmoord.

 • Compromisloos meesterwerk
  de Volkskrant
 • Buitengewoon stijlvol gefilmd speelfilmdebuut vol zwarte humor
  VPRO Cinema
 • De radicale uitzichtloosheid maakt indruk
  NRC
 • Het meesterlijke filmdebuut van twintiger Bo Hu
  Indebioscoop.com

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden