sluit

An Unexpected Love

Film
Picl

An Unexpected Love (2018) is een fijne komedie over het einde van een 25-jarig, gelukkig huwelijk, met Ricardo Darin en Mercedes Moran in de hoofdrollen. De film stelt vagen over liefde, verlangen en het verstrijken van de tijd.

Marcos (53), professor in de literatuur en psychologe Ana (50) leven al decennia gelukkig getrouwd samen in Buenos Aires. Ze zijn tevreden met hun carrières, ze delen gemeenschappelijke interesses, projecten, vrienden en opvattingen over het leven. Maar als de 19-jarige Luciano, hun enige zoon, het ouderlijk huis verlaat om te gaan studeren openen zich nieuwe perspectieven voor het huwelijk. Wat in eerste instantie, met name voor Ana, een leeg-nest-syndroom lijkt te zijn, maakt al snel plaats voor een diepe existentiële crisis. Het huwelijk begint leeg aan te voelen en Marcos en Ana vragen zich af of ze nog wel verliefd zijn op elkaar. Ze voelen zich allebei jong en nieuwsgierig genoeg om naar iets nieuws te zoeken, het onbekende onder ogen te zien. Daarom besluiten ze uit elkaar te gaan. Maar is het single leven wel zo rooskleurig als ze het zich hadden voorgesteld?

An Unexpected Love is een echte acteursfilm. Ricardo Darin en Mercedes Moran, twee Argentijnse topacteurs, zijn voortdurend aan elkaar gewaagd. Hun natuurlijke manier van acteren, de ironische blikken die ze elkaar toewerpen en de humoristische toespelingen geven de film extra glans en overtuigingskracht. Regisseur Juan Vera heeft vele titels als producent en schrijver onder zijn naam staan, maar An Unexptected Love is zijn debuut als regisseur. De film heeft al drie nominaties voor beste film ontvangen, onder andere van World Cinema Amsterdam.

  • Amusante scènes en een serieuze bespiegeling.
    NRC
  • Aardige dosis optimisme.
    De Volkskrant

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden