sluit

Annie Colère

Film

Aan de vooravond van de invoering van de Franse abortuswet zien we hoe vrouwen zelf het heft in de hand namen om verantwoord en veilig abortussen uit te kunnen laten voeren. Annie Colère is een Frans drama met een glansrol van Laure Calamy.

In landelijk Frankrijk in 1974 wordt Annie, een werkende moeder van twee kinderen, opnieuw zwanger, maar deze keer is het niet gepland. Aangezien abortus illegaal is, heeft Annie niet veel opties om er wat aan te doen, tot ze de Beweging voor de Vrijheid van Abortus en Anticonceptie leert kennen. Deze actiegroep biedt praktische hulp aan vrouwen en verspreidt kennis en informatie. Annie wordt al snel in hun midden opgenomen en werpt zich in de strijd voor de aanpassing van de abortuswet. Ze leert een wereld kennen van vriendschap en betrokkenheid, warmte en genegenheid. Annie Colère laat zien dat je samen voor verandering kunt zorgen. Op het Filmfestival van Locarno won regisseur Blandine Lenoir de Variety Piazza Grande Award.

Omdat Blandine Lenoir pas onlangs van het bestaan van de MLAC leerde, wilde ze het belang ervan wereldkundig maken. Want nog steeds is het niet voor elke vrouw vanzelfsprekend dat ze over haar eigen lichaam kan beslissen. Lenoir wil vrouwen hoop geven en laat zien dat door samen te werken verandering mogelijk is.

  • Een gedramatiseerde geschiedenisles
    VPRO Cinema
  • De solidariteit tussen abortusactivisten wordt indrukwekkend in beeld gebracht
    de Volkskrant
  • A stirring French abortion drama
    Variety

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?