sluit

Antebellum

Film

Antebellum is de grimmige nieuwe horrorfilm van de producenten van Get Out en Us. Het gaat over Veronica (Janelle Monáe), een hedendaagse schrijfster die gevangen zit in een angstaanjagend verleden.

Veronica Henley is een jonge Amerikaanse schrijfster. Ze woont gelukkig samen met haar man en dochter en heeft een succesvolle carrière. De wereld lijkt haar toe te lachen, maar dat komt snel tot een onverwacht einde. Ze wordt op mysterieuze wijze getransporteerd naar het verleden. Veronica wordt wakker in het Amerika van de 18e eeuw, in het zogeheten Antebellum; de periode voor de Amerikaanse burgeroorlog van 1861. Veronica moet de confrontatie aangaan met een duister verleden om een mysterie te ontrafelen voor het te laat is.

Regisseurs Gerard Bush en Christopher Renz werkte voor hun nieuwste film Antebellum onder andere samen met Oscar genomineerde producers Raymond Mansfield en Sean McKittrick. Mansfield en McKittrick werden in 2019 genomineerd voor een Oscar voor hun werk aan BlacKkKlansman (2018). In 2018 stond McKittrick’s naam ook op de lijst van genomineerde voor zijn werk aan Get Out (2017)

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?