sluit

Apollo 11

Film

In deze adembenemende historische documentaire toont Todd Douglas Miller de spectaculaire eerste reis naar de maan op een unieke, nooit eerder vertoonde manier. Apollo 11 is vanaf donderdag 27 juni te zien.

Op 20 juli 2019 is het 50 jaar geleden dat Neil Armstrong als eerste mens voet op de maan zette en zijn legendarische woorden sprak: “That’s one small step for [a] man, one giant leap for mankind.” De hele wereld leefde tijdens deze missie mee met de bemanning van de Eagle; bestaande uit Neil Armstrong, Buzz Aldrin en Michael Collins. Het doel was op de maan te landen en daar een wandeling te maken. Aldrin en Armstrong daalden in de maanlander Eagle af naar het maanoppervlak, terwijl Collins achterbleef in het ruimtevaartuig Columbia dat rond de maan cirkelde. Met digitaal gerestaureerd, nooit eerder vertoonde beelden en duizenden uren aan geluidsopnames worden we meegevoerd naar het hart van deze historische missie die internationale helden maakte van de drie astronauten. Een spectaculaire kijkervaring rond één van de meest monumentale historische gebeurtenissen van de vorige eeuw.

Voor Apollo 11 maakte regisseur Todd Douglas Miller gebruik van het door NASA reeds ontdekte beeld- en geluidmateriaal. Door het gebruik van de originele geluidsopname wordt een authentiek beeld gecreëerd van de aanloop naar en uitvoering van de eerste succesvolle bemande maanmissie. Todd Douglas Miller is niet onbekend in de wereld van documentaires. In 2014 regisseerde hij de succesvolle documentaire Dinosaur 13, over de ontdekking van het grootste Tyrannosaurus Rex fossiel ooit. Deze film werd genomineerd voor de Grand Jury Prize op het Sundance Film Festival in 2014. Met Apollo 11 trok Miller wederom de aandacht op het Sundance Film Festival en won hier de Editing Award.

 • Een loeispannende speelfilm
  Algemeen Dagblad
 • Eén van de meest verbluffende films over ruimtevaart ooit gemaakt
  The Guardian
 • Meeslepende documentaire over maanlanding is een meesterwerk
  Rolling Stone
 • Een ongekende trip terug in de tijd
  VPRO Cinema
 • De kijker krijgt veel ruimte om zelf weg te dromen
  NRC

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden