sluit

Aquarela

Film

Aquarela is de hypnotiserende en adembenemende documentaire over de schoonheid en de oerkracht van water. Deze spookachtige mooie documentaire van Viktor Kassakovsky is nu bij ons te zien.

In al zijn oerkracht dondert water over ons heen en het is zowel mooi als verontrustend; extase en inspiratie, maar ook vernietiging en menselijk leed. Met indrukwekkende framerates en overweldigende muziek is Aquarela een cinematografisch spektakel. Op het Baikalmeer, het oudste, grootste en diepste binnenmeer van de wereld, zakken auto’s door het ijs, dat al weken eerder dan normaal is gaan smelten. Tijdens een hevige storm verandert een massief zeilschip tot een hulpeloze speelbal. In Miami slaat het water als een muur door de stad tijdens orkaan Irma. De mens speelt uiteindelijk slechts een bijrol.

Victor Kossakovsky is een innovatieve documentairemaker wiens films zijn geëerd met vele prijzen op diverse filmfestivals. Zijn documentaires hebben veel verschillende onderwerpen, maar onderzoeken altijd het samenspel van realiteit en poëtische momenten. In veel van zijn films, zo ook bij Aquarela, is Kossakovsky regisseur, redacteur, cinematograaf én schrijver. Aquarela ging in wereldpremière op het Filmfestival Venetië.

  • Aquarela laat je ervaren hoe gevaarlijk dat schitterende water in het echt is.
    Filmkrant
  • Visueel Spektakel.
    Trouw
  • In Aquarela laat Kossakovsky het water spreken – een verademing.
    Volkskrant

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?