sluit

Arts in Cinema – Gauguin: From The National Gallery London

Film
Arts in Cinema
Specials

In Gauguin: From the National Gallery wordt een 60 minuten durende documentaire vertoond over het leven en werk van Franse kunstschilder Paul Gauguin. Dit wordt gevolgd door een 30 minuten durende rondgang door de National Gallery tentoonstelling in Londen.

Gefilmd op locatie in Tahiti, Frankrijk, de Marquesas Eilanden en het Verenigd Koninkrijk, gaat de documentaire in op Gauguins buitengewone – en vaak problematische – artistieke prestaties, met commentaar van zijn nakomelingen, hedendaagse kunstenaars en experts. De film belicht Gauguins erfenis niet alleen door de lens van de kunstgeschiedenis, maar ook door die van de postkoloniale politiek en sociale aspecten, in het kader van de behandeling van jonge inheemse vrouwen door de kunstenaar en diens rol in het 19e -eeuwse Franse kolonialisme.

Exclusief gefilmd voor de bioscoop in high definition met adembenemende close-ups, krijgen de liefhebbers de gelegenheid een privé rondgang door deze eerste tentoonstelling van Gauguins portretten te zien op het grote witte doek.

 

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden