sluit

Arts in Cinema – Sunflowers

Film
Filmspecials

Sunflowers is het grootste verhaal ooit geschilderd. Een unieke mogelijkheid om deze reeks spectaculaire schilderijen, als nooit tevoren, te zien. Vijf van de beroemde Zonnebloemen uit Arles van collecties in Londen, Philadelphia, Tokyo, München en Amsterdam.

 De Zonnebloemen van Vincent Van Gogh behoren tot zijn beroemdste werken en behoren tot de meest iconische schilderijen ter wereld. In een bijzondere tentoonstelling heeft het Van Gogh Museum een nieuwe en onthullende blik geworpen op de 5 openbare versies van Zonnebloemen in een vaas. En opnieuw opende het Van Gogh Museum exclusief de deuren voor Exhibition On Screen.

De zonnebloemen zijn onmiddellijk herkenbaar, maar deze film gaat verder dan de oppervlakte en onderzoekt de vele vragen en mysteries waarmee deze werken zijn omringt. Waarom, bijvoorbeeld, koos Van Gogh de exotische Zonnebloemen met hun lange steel en gouden kroon? Wat probeerde Van Gogh met zijn werken te zeggen en hoe verschilt dat van versie tot versie? En welke geheimen vonden onderzoekers toen zij de werken analyseerden? Alles wordt onthuld in deze fascinerende film, die van Amsterdam naar Tokio, Philadelphia, Londen en München reisde om alle vijf de werken in ongelooflijk high-definition detail te filmen.

Elk schilderij is anders en heeft zijn eigen unieke verhaal, over een van de beroemdste en turbulentste periodes in de kunstgeschiedenis. Alle vijf de schilderijen worden nu ook geacht in zo’n delicate staat te verkeren dat er nooit meer een tentoonstelling zal zijn met alle vijf naast elkaar.

Alleen in deze film krijg je de kans dit op het scherm te zien, in een virtuele tentoonstelling.
Deze film brengt het publiek op vele nieuwe niveaus inzicht in zowel de schilderijen als in Vincent Van Gogh.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?