sluit

INDOFILMCAFÉ – Aruna and Her Palate

Aruna dan lidahnya
Film
Specials

Op zondag  8 september om 19.30 uur vertoont het IndoFILMcafé bij ons de Indonesische speelfilm Aruna and Her Palate (Aruna dan lidahnya) uit 2018 van regisseur Edwin.

Epidemioloog Aruna (Dian Sastrowardoyo) wordt uitgezonden om een uitbraak van de vogelgriep in Indonesië te onderzoeken. Haar vriend Bono (Nicholas Saputra), kok van beroep, gaat mee op reis vanwege zijn culinaire zoektocht naar een nasi goreng recept. De situatie wordt ongemakkelijk wanneer Aruna’s oude geliefde Farish (Oka Antara) zich bij hen voegt om Aruna’s werk te evalueren en ze ontdekken dat de overheid geen zuiver spel speelt.

In Indonesië is een overweldigende varieteit aan culturen, wat zich onder andere uit in de diversiteit van de keuken. Gebaseerd op de bestseller van Laksmi Pamuntjak, maakt Aruna de droom van elke eetliefhebber waar. Aruna and Her Palate is een culinaire roadmovie, opgevrolijkt door de aanstekelijke chemie tussen de hoofdrolspelers. Regisseur Edwin (bekend van Posesif) blijft rebels, want onder het oppervlak van het verhaal van een haperende romance klopt een politiek hart voor de toestand van het land.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden