sluit

Asbury Park: Riot, Redemption, Rock ‘N Roll

Film
Specials

Op woensdag 22 mei vertonen we de muzikale documentaire Asbury Park: Riot, Redemption, Rock ‘N Roll. De documentaire vertelt het verhaal van de geteisterde stad Asbury Park, en hoe de kracht van muziek een gescheiden gemeenschap samenbrengt.

Wat ooit een rustige kuststad was barstte op een hete zomer uit tot een bakermat van burgerlijke onrust, het verlamde de stad voor de komende 45 jaar. Asbury Park werd letterlijk in twee gedeeld door treinsporen, rellen verwoestten de legendarische jazz en blues scene, maar uit de vlammen van de brandende stad werd het iconische Jersey Sound geboren. In Asbury Park: Riot, Redemption, Rock ‘N Roll keren lokale helden Steven Van Zandt, Southside Johnny en Bruce Springsteen terug naar het legendarische Upstage, de psychedelische after hours club waar ze hun carrière begonnen. Inclusief ongeziene interviews en optredens uit vier en een half decennia rockgeschiedenis. Upstage blijft een perfecte tijdcapsule van de club die beide zijden van de spoorwegen met elkaar verbond en een broeihaard was voor de jonge talenten van Asbury. Het is de muziek die Asbury Park een nieuw leven gunde, terwijl de stad nu geniet van een langverwachte heropleving.

In de bioscoopversie van Asbury Park: Riot, Redemption, Rock ‘N Roll zijn nooit eerder vertoonde beelden te zien van Van Zandt, Southside Johnny en Bruce Springsteen van het nu legendarische optreden in het uitverkochte Paramount Theatre. Ze wisselen bovendien muzikale ideeën uit met een groep 11-jarige rockers die bewijzen dat de beste dagen van de stad misschien nog moeten komen.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden