sluit

Ash is Purest White

Film
Picl

Ash is Purest White vertelt het complexe liefdesverhaal tussen de jonge, maar keiharde Qiao en Bin, de baas van een lokale bende.

Wanneer de twee elkaar ontmoeten, verliest Qiao zichzelf in de relatie. Ze accepteert het leven als partner van een bendelid en alles wat daarbij komt kijken. Wanneer Bin betrokken raakt bij een hinderlaag komt Qiao in actie om hem te redden. Als ze geen andere uitweg ziet, vuurt ze een illegaal vuurwapen af in een poging Bin in veiligheid te brengen. Hiervoor wordt ze veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf. De dag dat ze vrijkomt twijfelt ze geen moment en gaat ze op zoek naar haar geliefde om hun oude leven te herpakken. Wat ze aantreft confronteert haar met een moeilijke waarheid; de tijd heeft niet stil gestaan, is het nog wel mogelijk om door te gaan als vroeger?

Jia Zhang-ke (Mountains May Depart, A Touch of Sin) zet met Ash is Purest White een gewelddadig complex liefdesverhaal neer. Meermalig award winning actrice en vrouw van Zhang-ke, Zhao Tao (Shun Li and the Poet, 2011) kruipt helemaal in de rol van Qiao en laat haar op spetterende wijze tot leven komen. Ash is Purest White heeft in de hoofdcompetitie van Cannes gedraaid en is daar genomineerd voor de Palme d’Or, de prijs voor Beste Film.

 • Gepassioneerd portret van nationale malaise
  The Guardian
 • Een van de meest toonaangevende regisseurs van onze tijd
  NRC
 • Prachtig melodrama - voorkennis is ook niet nodig om van dit fijne, diepmenselijke drama te kunnen genieten
  VPRO Cinema
 • De belangrijkste Chinese verteller van deze tijd
  De Telegraaf
 • De Chinese grootmeester - al twintig jaar is Jia de chroniqueur van het Chinese dagelijks leven
  Het Parool
 • Een magistrale meditatie over wat tijd en verandering met ons, onze liefde en relaties doen
  Filmtotaal.nl

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden