sluit

Asian Animation Shorts

Film
Specials

Samen met Asian Movie Night en KloosterKino organiseren we op donderdag 14 en zondag 17 januari het Asian Animation Shorts Festival, een programma met Aziatische korte animatiefilms. Geniet van een programma vol bijzondere korte films uit verschillende gebieden in Azië.

BEYOND NOH
Beyond Noh animeert ritmisch 3.475 individuele maskers van over de hele wereld, te beginnen met de kenmerkende maskers van het Japanse Noh-theater. Een culturele reis langs rituelen, gebruiken en politiek.

CAT DAYS
De kleine jongen Jiro voelt zich ziek en wordt door zijn vader naar de dokter gebracht. Zij stelt een onschadelijke toestand vast, maar vanaf dan is niets meer hetzelfde voor Jiro.

LOVE AT THE CROSSROADS
Korte film over een relatiedriehoek tussen twee mannen en een vrouw.

MT. HEAD
Een verhaal over een kersenboom die groeit op het hoofd van een man.

RUN ROSTAM RUN
Rostam – de oude Perzische staatsburger – zou naar de toekomst moeten reizen en naar Teheran 2017 moeten komen om goed te maken wat hij zijn eigen zoon heeft aangedaan. In Teheran weet hij niet of hij de legale of illegale manier moet kiezen om zijn doel te bereiken.

SISTER
Een man haalt herinneringen op aan zijn jeugd, waarin hij opgroeide met een irritant zusje in de jaren negentig in China. Hoe zou zijn leven zijn geweest als de zaken anders waren gegaan?

WEST QUESTION EAST ANSWER
Communicatie kan moeilijk zijn als de culturele en historische achtergronden zo ver van elkaar verwijderd zijn. Een Koreaanse grootmoeder en haar Duitse kleindochter proberen het op te lossen.

THE FISH CURRY
De 28-jarige Lalit besluit uit de kast te komen bij zijn ouders. Om zijn ware aard en seksualiteit aan zijn ouders te onthullen kookt hij zijn vader favoriete viscurry. Zou zijn vader de curry accepteren?

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?