sluit

Ask Dr. Ruth

Film

Ask Dr. Ruth vertelt het hartverwarmende verhaal over de inmiddels 91-jarige sekstherapeut Karola Ruth Westheimer, bij het publiek bekend als Dr. Ruth. De nieuwe documentaire van Ryan White is vanaf donderdag 15 augustus te zien.

Karola Ruth Westheimer werd in 1928 in het Duitse Frankfurt geboren. In de documentaire blikt de inmiddels 91-jarige vrouw terug op haar traumatische jeugd en succesvolle carrière. Als kind overleefde ze als enige van haar familie de Holocaust. Na jaren gediend te hebben als sluipschutter voor de paramilitaire organisatie Hagana, begint ze zich te verdiepen in het menselijk brein. Na een studie psychologie en werkzaam bij de Amerikaanse non-profit Planned Parenthood ontwikkelt ze zich in menselijk verlangen en seksualiteit. Ze groeit uit tot een van de eerste en beroemdste sekstherapeuten op de Amerikaanse televisie. Met meer dan 40 boeken achter haar naam en verschillende iconische optredens op radio en televisie bevindt de onbevangen Dr. Ruth zich aan de voorhoede van de seksuele revolutie, niet in de laatste plaats vanwege haar uitgesproken ondersteuning van de LGBT+ gemeenschap.

Regisseur en producer Ryan White zet met Ask Dr. Ruth zijn vijfde documentaire op het witte doek. Voor zijn werk aan The Case Against 8 over de ban van het homohuwelijk in Californië mocht hij een Emmy nominatie achter zijn naam noteren. Voor deze aangrijpende documentaire won hij onder andere de award voor Best LGBT Film op het Nashville Film Festival van 2014.

  • Dr. Ruth is als fenomeen uiterst geschikt voor een documentaire
    NRC
  • Charmant eerbetoon
    de Volkskrant
  • Zoveel leven past nauwelijks in één film, maar White is er aardig in geslaagd.
    AD

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden