sluit

Au revoir là-haut

Film

Aan het einde van de Eerste Wereldoorlog bevinden Edouard en Albert zich in de loopgraven. Een paar dagen voor de wapenstilstand redt Edouard Albert’s leven.

Ondanks dat ze niks gemeen hebben behalve de oorlog, zijn de tekenaar en de boekhouder toch tot elkaar veroordeeld. Door die oorlog zijn ze beiden alles kwijtgeraakt en voelen ze zich bedrogen en verstoten door de maatschappij. Daarom beginnen ze een monumentale oplichterij; om zo de spot te drijven met de heldenverering van Frankrijk en fortuin te maken. Al gauw stroomt het geld binnen, maar lukt het hen uit Parijs te vetrekken voordat het bedrog aan het licht komt? Een wrang sprookje, met een grote rol voor de uitbundige kostuums en geheimzinnige maskers.

Op een theatrale en visuele prikkelende manier toont regisseur Albert Dupontel het naoorlogse leven waarin de hoofdpersonen zichzelf opnieuw uit moeten vinden. Hij vertolkt zelf één van hen. Au revoir là-haute is gebaseerd op het gelijknamige boek van Pierre Lemaître (2013). Naast Dupontel zien we Nahuel Pérez Biscayart (120 BPM), Mélanie Thierry (La Danseuse) en Émilie Dequenne (Chez Nous). De film won maar liefst vijf Césars (De Franse Oscars), voor Beste Regisseur. Beste Adaptatie, Beste Camerawerk, Beste Kostuums en Beste Decor.

Korting met je biebpas
Dit is een boekverfilming en daarom, als je in het bezit bent van een geldige bibliotheekpas, krijg je op vertoon van je bibliotheekpas € 2,50 korting (geen korting op korting).

Inleiding
Bij de late avondvertoning op dinsdag 17 april van Au revoir là-haut is een korte inleiding van de Sneaky Tuesday Filmclub.

  • Maskers blijken perfect voor het uitdrukken van alle emoties
    NRC
  • Weergaloos visueel spektakel
    De Volkskrant
  • Een verhaal dus dat van de eerste tot de laatste minuut boeit
    Cinemagazine

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden