sluit

Aurora’s Sunrise

Film
LUXdocs

De aangrijpende animatiedocumentaire Aurora’s Sunrise vertelt het onvergetelijke verhaal van Aurora Mardiganian, die als overlever van de Armeense genocide vlucht en wereldberoemd wordt als hoofdrolspeler in de Hollywood film Auctions of Souls, gebaseerd op haar leven.

Dit is het verhaal van een bijzondere vrouw, Aurora Mardigianian. Ze werd in het begin van de twintigste eeuw als veertienjarig meisje verkocht, nadat haar hele familie door de Ottomaanse regering werd vermoord. Ze vlucht naar de Verenigde Staten, waar ze al snel de aandacht trekt van Hollywood en in 1919 de hoofdrol speelt in Auctions of Souls, een herbeleving van alles wat ze heeft meegemaakt. In deze aangrijpende animatiedocumentaire zien we de veerkracht van Aurora, digitaal gerestaureerde fragmenten van de film Auctions of Souls en interviews met Aurora destijds.

Dankzij een moedig team van producenten dat in tijden van corona en door oorlog afwezige, aan het front vechtende medewerkers standvastig doorging, krijgen we nu de kans om het verhaal van haar bewogen leven te zien.

Regisseur Inna Sahakyan over Aurora’s Sunrise

De Filmkrant ging in gesprek met regisseur van de film Inna Sahakyan. Daar vertelde zij onder andere “Het is ongelofelijk dat Auction of Souls zo snel gemaakt kon worden”, vertelt Sahakyan tijdens IDFA 2022 over de spektakelfilm waar het allemaal mee begon. “Ze maakten hem al terwijl de genocide nog bezig was. Daarom ben ik zo verbaasd hoe groots en gedetailleerd deze productie was. Ze hebben geweldig werk verricht met hun research, onder andere in de keuze van kostuums, locaties en andere visuele elementen.” Lees hier het volledige artikel.

 

 

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?