sluit

Aus dem Nichts

Film

In één tel verandert het leven van Katja voor altijd. Bij een bomaanslag komen haar man Nuri en zoontje Rocco om het leven.

Het duurt niet lang voordat de politie twee verdachten arresteert. Het blijkt een jong stel te zijn met een neo-nazi achtergrond. Tijdens de rechtszaak wordt Katja bijgestaan door Danilo, advocaat en beste vriend van Nuri. Maar na de onverwachte uitspraak van de rechter neemt Katja het heft in eigen handen. Een verhaal over familie, recht en wraak, geïnspireerd op de rechts-extremistische moorden in Duitsland en de daaropvolgende rechtszaak in 2013.

Aus dem Nichts is de nieuwe film van Fatih Akin (Gegen die Wand, Auf der Anderen Seite) met in de hoofdrol Diane Kruger (Inglourious Basterds). De film won de Golden Globe voor Beste Buitenlandse Film en staat op de shortlist voor de Oscars. Kruger won voor haar rol de prijs voor Beste Actrice op het Filmfestival van Cannes. Aus dem Nichts beleefde zijn Nederlandse première op het Movies that Matter festival in Den Haag.

Begin maart sprak Trouw regisseur Fatih Akin uitgebreid over zijn nieuwe film. Akin wilde met Aus dem Nichts zijn “woede in iets constructiefs omzetten, een verhaal”. Ook vertelt hij over zijn vrienden die hem allen afraadden de film te maken. Lees hier het artikel van de Trouw.

Voorpremière
Op dinsdag 27 maart is er een voorpremière van Aus dem Nichts.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden