sluit

Babyteeth

Film

Babyteeth is de verrassende debuutfilm van Shannon Murphy (Killing Eve); een eigenzinnig en bitterzoet verhaal over de zieke Milla en haar eerste grote liefde.

Henry en Anna’s grootste nachtmerrie wordt werkelijkheid wanneer hun 16-jarige dochter ernstig ziek blijkt. Wanneer Milla en de rebelse Moses elkaar bij toeval ontmoeten, ontstaat er direct een bijzondere band tussen de twee tegenpolen. Haar ouders zijn in shock door de komst van Milla’s nieuwe vriendje, maar gooien alle pedagogische strategieën overboord om hun dochter gelukkig te zien. Met niets meer te verliezen stort Milla zich op het leven, maar hoe ver ga je voor de liefde?

Babyteeth werd geselecteerd voor de competitie van het Filmfestival van Venetië, waar Toby Wallace de prijs won voor Beste Nieuw Acteertalent. Ook de talentvolle Eliza Scanlen behoort tot de nieuwe lichting veelbelovende actrices; ze was eerder te zien in de HBO serie Sharp Objects en in Greta Gerwig’s film Little Women. Na het regisseren van het derde seizoen van de hitserie Killing Eve, reisde Shannon Murphy voor Babyteeth af naar het IFFR (International Film Festival Rotterdam), waar de film werd omarmd door het publiek.

 • Komt mede dankzij het ijzersterke acteren van alle betrokkenen hard binnen
  VPRO Cinema
 • Bitterzoet speelfilmdebuut
  de Volkskrant
 • Puntgaaf debuut over jonge liefde
  NRC
 • Behandelt hoofdpersoon met respect en warmte
  The Guardian

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden