sluit

Bad Times at the El Royale

Film

Zeven vreemdelingen die ieder een geheim met zich meedragen, ontmoeten elkaar in El Royale, een vervallen hotel in Lake Tahoe met een donker verleden.

Januari 1969, de grens tussen California en Nevada. Het El Royale hotel, ooit dé hotspot van Tahoe en toevluchtsoord van de groten der aarde, is nog maar een schim van wat het ooit was. De gasten hebben een soortgelijk verval doorgemaakt. Zeven vreemden; Pater Daniel (Jeff Bridges), soulzangeres Darlene (Cynthia Erivo), huis aan huis-verkoper Laramie (Jon Hamm), hippie Emily (Dakota Johnson), manager Miles (Lewis Pullman) en de mysterieuze Billy (Chris Hemsworth) dragen allemaal een duister geheim met zich mee. In de loop van de nacht zal iedereen nog één laatste kans krijgen op persoonlijke verlossing, en misschien kunnen ontsnappen aan het vagevuur dat het El Royale heet.

Het El Royale is gebaseerd op de Cal Neva Lodge, een casinoresort dat in de jaren ’60 het toevluchtsoord was voor beroemdheden als John F. Kennedy, Frank Sinatra en Marilyn Monroe. Regisseur Drew Goddard was als producent en schrijver betrokken bij producties als Daredevil, The Martian, Cloverfield en World War Z. In 2012 maakte hij zijn regiedebuut met de culthit Cabin in the Woods. Voor Bad Times at the El Royale werkte hij samen met director of photography Seamus McGarvey, kostuumontwerper Danny Glicker en componist Michael Giacchino, allen Academy Award-genomineerden. Jeff Bridges (“The Dude” in The Big Lebowski) sleepte naast zeven nominaties ook daadwerkelijk  een Academy Award in de wacht voor zijn rol in Crazy Heart.

  • Helft van de speelduur erg vermakelijk.
    de volkskrant
  • Erg vermakelijk, maar de film heeft niet veel ziel.
    The Washington post

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden