sluit

Battle of the Sexes

Film

In 1973 keek de wereld mee met het meest besproken sportevenement aller tijden: de tenniswedstrijd tussen Billie Jean King en Bobby Riggs.

Waar King bekend stond als de nummer één ter wereld, was Riggs bekend ritselaar. Hij riep meerdere tennissters op het tegen hem op te nemen. King accepteerde deze uitdaging.  Waar ze op de tennisbaan lijnrecht tegenover elkaar stonden, hadden de twee ook hun eigen persoonlijke strijd. King vocht voor vrouwenrechten. Riggs vocht voor zijn eigen reputatie.

De wedstrijd riep in de tenniswereld de term ‘battle of the sexes’ in het leven. Een term die nog steeds wordt gebruikt in het geval van een man tegen vrouw duel. De wedstrijd werd wereldwijd door meer dan 90 miljoen mensen bekeken en wordt tot op de dag van vandaag gezien als een mijlpaal binnen de strijd voor gendergelijkheid. Niet alleen in de sport maar ook daarbuiten.

Met in de hoofdrollen Emma Stone (La La Land, Birdman) en Steve Carrel (The Big Short, Little Miss Sunshine). Geregisseerd door Jonathan Dayton en Valerie Faris (Little Miss Sunshine).

  • Filmmakers Valerie Faris en Jonathan Dayton brengen het ernstige en actuele onderwerp met humor en ironie.
    Het Parool
  • De film behandeld een (helaas nog steeds relevant) maatschappelijk probleem op betrekkelijk luchtige wijze.
    Filmtotaal
  • Smakelijke historische details in Battle of the Sexes...
    de Volkskrant

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden