sluit

Beats

Film

Brian Welsh combineert een Superbad-achtige komedie met een denderende soundtrack en een flinke dosis politiek commentaar om deze roadmovie op zijn emotionele climax te laten afstevenen: een intense nacht raven. Beats is een universeel verhaal over vriendschap, verzet en de kracht van samen sterk staan. Vanaf 7 november te zien in LUX!

De film speelt zich af in het Verenigd Koninkrijk in 1994 en gaat over de onwaarschijnlijke vriendschap tussen de tieners Spanner en Johnno. De eerste woont bij zijn criminele broer; de tweede verhuist binnenkort met de rest van het gezin – waaronder zijn stiefvader die agent is – naar de stad. In hun laatste nacht samen stelen ze geld van Spanners broer en gaan ze op pad richting een illegale rave. Meegevoerd door de anarchie en de roes van het nachtleven, beleven ze een waanzinnige trip om nooit meer te vergeten.

Halverwege de jaren negentig werd het Verenigd Koninkrijk overspoeld door raves: illegale feesten met stevige beats en een schijnbaar oneindige voorraad drugs. In 1994 kwam de overheid daarom met de Criminal Justice Bill, waarin het ‘samenscholen rond repetitieve beats’ strafbaar werd gesteld. Het leidde tot protesten en nog meer raves.

  • Energiek en sympathiek coming-of-age drama.
    VPRO Cinema
  • Geeft een nieuwe dimensie aan een oud verhaal
    NRC
  • Ode aan de ravecultuur
    De Volkskrant

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden