sluit

Beau is Afraid

Film

Het droomproject van Ari Aster (Midsommar) Beau is Afraid volgt het verhaal van de zachtaardige maar paranoïde Beau (Joaquin Phoenix) wanneer hij zijn grootste angsten moet overkomen om de begrafenis van zijn moeder bij te kunnen wonen.

Beau is Afraid volgt het leven van een van de meest succesvolle ondernemers ter wereld. Op persoonlijk vlak is de man van nature gespannen en onderhoudt hij een complexe band met zijn dominante moeder. Zijn vader heeft hij nooit gekend. Wanneer zijn moeder komt te overlijden, reist hij naar zijn ouderlijke huis terug, waar hij in aanraking komt met het bovennatuurlijke.

Naast Oscarwinnaar Joaquin Phoenix (Joker, C’mon C’mon) vertolken ook Amy Ryan, Nathan Lane, Patti LuPone en Parker Posey rollen in deze surreële en gedurfde film van regisseur Ari Aster (Hereditary, Midsommar).

Filmkrant artikel over Beau is Afraid

De filmkrant schreef een uitgebreid artikel over de nieuwste creatie van Ari Aster. “Met zijn derde speelfilm Beau Is Afraid begint de signatuur van horrorauteur Ari Aster zich af te tekenen, maar ook te verbreden. De grootste horror lijkt in de hoofden van zijn hoofdpersonen te zitten. Maar waar lijden zij aan? Kunnen hun stoornissen ons wegwijs maken in de wondere werelden van Asters films?” Benieuwd naar het volledige artikel? Lees hier meer.

  • Absurde, inktzwarte angst-komedie
    VPRO Cinema
  • Adembenemend, zo barok, pompeus en over-the-top
    NRC
  • Soms magnifiek en net zo vaak onuitstaanbaar
    de Volkskrant

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?