sluit

Beautiful Boy

Film

De band tussen journalist David Sheff (Steve Carell) en zijn tienerzoon Nic (Timothée Chalamet) is zo sterk als een band tussen een vader en zoon maar kan zijn.

Wanneer Nic spoorloos verdwijnt is David ten einde raad. Als hij na twee jaar weer op de stoep staat blijkt hij ernstig verslaafd te zijn aan drugs. Davids wereld stort in, maar zet alles op alles om zijn zoon van de ondergang te redden en de band te herstellen zoals die was voor Nics verdwijning. Maar is het mogelijk iemand te redden die misschien niet gered wil worden?

Met Beautiful Boy maakt de Belgische regisseur Felix van Groeningen (The Broken Circle Breakdown, De Helaasheid der Dingen) zijn Engelstalige debuut. De hoofdrollen worden gespeeld door de Amerikaanse steracteur Steve Carell (The Big Short, Little Miss Sunshine) en rijzende ster Timothée Chalamet (Call Me by Your Name, Interstellar). De film is gebaseerd op de memoires van David Sheff, ‘Beautiful Boy: A Father’s Journey Through His Son’s Addiction’, en die van zijn zoon Nic, ‘Tweak: Growing Up on Methaphetamines’. Beide boeken waren New York Times-bestsellers.

 • Chalamet is fantastisch als de wankele, zoekende Nic.
  vpro cinema
 • In het verontrustende drama Beautiful Boy slaat de drugsterreur toe in een onbedreigde, liefdevolle omgeving.
  de volkskrant
 • Uitzonderlijk acteerwerk stuwt Beautiful Boy.
  NRC
 • Chalamet levert een Oscarwaardige prestatie.
  the guardian

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden