sluit

Becoming Astrid

Film

Toen Astrid Lindgren jong was maakte ze een gebeurtenis mee die haar diep trof en haar leven een andere richting gaf. Het gaf haar de kracht en het zelfvertrouwen om een ander pad te kiezen dan de normen van haar tijd eisten.

In plaats van platgetreden paden volgde ze haar hart en ontwikkelde een passie voor het schrijven van verhalen en boeken. Die passie vatte wereldwijd vlam. Met haar fantasierijke kinderboeken, waarvan Pippi Langkous de bekendste is, geldt ze mondiaal als een van de meest inspirerende en geliefde auteurs van de twintigste eeuw, en staat ze symbool voor de vrije mens die er niet voor terugdeinst conventies te doorbreken.

Astrid Lindgren is de op drie na meest vertaalde kinderboekenschrijver ter wereld, na Enid Blyton, Hans Christan Andersen en de gebroeders Grimm, en heeft wereldwijd meer dan 165 miljoen boeken verkocht. Haar werk is vertaald in meer dan 100 talen. Niet alleen was ze een van de meest vooraanstaande Zweedse auteurs, ook was ze een actief voorvechter voor de rechten van kinderen. Regisseur Pernille Fischer Christensen won een prijs in Cannes voor haar korte film India. Voor haar debuutfilm A Soap won ze een Zilveren Beer op het filmfestival van Berlijn. Ook voor Someone You Love en A Family won ze prijzen in Berlijn. De rol van Lindgren wordt vertolkt door Alba August, die daarvoor genomineerd werd voor een Shooting Star-prijs, door European Film Promotion.

 • Fraai biografisch drama over de jonge jaren van Astrid Lindgren.
  vpro cinema
 • De vrouw achter de jeugdboekenauteur krijgt de aandacht die ze verdient.
  de volkskrant
 • Becoming Astrid is optimistisch en specifiek, maar een aantal belangrijke vragen wordt niet aangestipt.
  NRC
 • IJzersterk, ontroerend en hoopvol.
  filmvandaag.nl

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden