sluit

Berlin Alexanderplatz

Film

Berlin Alexanderplatz is een meeslepende boekverfilming over Francis, een West-Afrikaanse vluchteling die een leven probeert op te zetten in de Duitse hoofdstad.

Francis leeft een ongelukkig leven in West-Afrika. Hij besluit de gevaarlijke oversteek te maken naar een betere wereld en komt terecht in de Duitse hoofdstad Berlijn. Daar aangekomen hoopt hij op een beter leven, maar hij wordt achtervolgd door zijn verleden. Door zijn immigrant status wordt hij overal weggekeken en behandeld als uitschot. Francis valt in de handen van Duitse drugsdealer Reinhold. Reinhold heeft complete controle over Francis. Langzaam maar zeker verandert Francis is een crimineel zonder grenzen. Het eerlijke leven wat hij probeerde te leiden, lijkt opeens verder weg dan ooit tevoren.

Berlin Alexanderplatz van Duitse regisseur Burhan Qurbani is de nieuwste verfilming van het gelijknamige literaire meesterwerk van Alfred Döblin. De film heeft een Nederlands randje, door de performance van Nils Verkooijen in de rol van Berta. Berlin Alexanderplatz werd genomineerd voor een Gouden Beer tijdens het Berlin International Film Festival 2020 en tijdens het International Film Festival Rotterdam werd Burhan Qurbani beloond met de Eurimages Award.

  • Bijzonder soepel verteld melodrama
    VPRO Cinema
  • Meeslepend en dynamisch
    NRC

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?