sluit

Best of the Fest – Programma zaterdag LUX 1

Film
Festival

Zaterdag 2 en zondag 3 februari is het tijd voor Best of the Fest 2019. Tijdens dit jaarlijks terugkerende festival zie je de mooiste, verrassendste en meest bijzondere (arthouse) films die tijdens IFFR (International Film Festival Rotterdam) vertoond worden. Maak je klaar voor een weekend genieten van de mooiste pareltjes van 2019. IFFR, maar dan in Nijmegen! Passe-partouts voor een dagprogramma zijn niet meer te koop, voor iedere film zijn losse kaarten verkrijgbaar.

Op zaterdag worden alle films ingeleid door LUX filmkenner Ruud Vos. Bekijk ook het zaterdagprogramma van Best of the Fest in LUX 6 en het zondagprogramma in LUX 1, LUX 4 en LUX 6.

HET PROGRAMMA OP ZATERDAG 2 FEBRUARI IN LUX 1
11.30 uur – At Eternity’s Gate
Cast: Willem Dafoe, Rupert Friend, Mads Mikkelsen, Mathieu Amalric
Regie: Julian Schnabel; Frankrijk, Verenigde Staten 2018; Engels en Frans gesproken, Nederlands ondertiteld; 111 minuten.
Biografisch drama over de grauwe laatste jaren van Vincent van Gogh. Wanneer van Gogh naar Parijs vertrekt om door te breken, ontmoet hij een groep avant-gardistische kunstenaars. Zijn verblijf is echter allesbehalve succesvol en de door ziekte geplaagde schilder vervolgt zijn weg, op zoek naar begrip en erkenning als kunstenaar.
Bekijk hier de trailer.

14.00 uur – Un Amour Impossible
Cast: Virginie Efira, Niels Schneider, Jehnny Beth
Regie: Catherine Corsini; België, Frankrijk 2018; Frans gesproken, Nederlands ondertiteld; 135 minuten.
Liefde is niet altijd het antwoord, zo ontdekt de alleenstaande moeder Rachel. Al jaren worstelt ze met een knipperlichtrelatie met de arrogante vader van haar dochter.  Philippe weigert hun dochter te erkennen en is inmiddels met een ander getrouwd. Wanneer hij na meer dan tien jaar eindelijk toegeeft en zijn vaderrol serieus neemt, heeft dat voor alle betrokkenen onvoorziene en ingrijpende gevolgen.
Bekijk hier de trailer.

16.45 uur – Doubles vies
Cast: Guillaume Canet, Juliette Binoche, Vincent Macaigne
Regie: Olivier Assayas; Frankrijk 2019; Frans gesproken, Nederlands ondertiteld; 108 minuten.
Dramatische komedie over kunst en relaties in de grillige uitgeverswereld van Parijs. Alain, 40 jaar, leidt een bekende uitgeverij, waar onder andere romans van zijn vriend Leonard worden uitgegeven. Wanneer hij Leonards laatste manuscript afwijst, heeft dat gevolgen voor hun onderlinge verstandhouding. Maar dan blijkt hun onderlinge relatie meer verweven dan ze lijkt.
Bekijk hier de trailer.

19.55 uur – Lazzaro Felice
Cast: Alba Rohrwacher, Sergi Lopez, Nicoletta Braschi
Regie: Alice Rohrwacher; Italië 2018; Italiaans gesproken, Nederlands ondertiteld; 125 minuten.
De veelbekroonde Italiaanse regisseur Alice Rohrwacher vertelt een modern Italiaans sprookje over de onschuldige Lazzaro en zijn dorpsgenoten, die op een tabaksplantage leven en werken alsof ze middeleeuwse boeren zijn. Na een dramatisch incident worden ze hardhandig de moderne wereld ingesleurd, maar het is de vraag of het ze daar beter zal vergaan.
Bekijk hier de trailer.

22.15 uur Gloria Bell
Cast: Julianne Moore, Alanna Ubach, Sean Astin
Regie: Sebastián Lelio; Verenigde Staten 2018; Engels gesproken, Nederlands ondertiteld; 102 minuten.
De 58-jarige Gloria voelt zich nog een prille dertiger, op zoek naar ware liefde. Overdag werkt ze op kantoor, maar in de avond is ze steevast op de vele dansvloeren van Los Angeles te vinden. Haar ontmoeting met Arnold lijkt het einde van haar lange vrijgezelle bestaan in te luiden.
Bekijk hier de trailer.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden