sluit

Best of the Fest – Programma zondag LUX 1

Film
Festival

Zaterdag 2 en zondag 3 februari is het tijd voor Best of the Fest 2019. Tijdens dit jaarlijks terugkerende festival zie je de mooiste, verrassendste en meest bijzondere (arthouse) films die tijdens IFFR (International Film Festival Rotterdam) vertoond worden. Maak je klaar voor een weekend genieten van de mooiste pareltjes van 2019. IFFR, maar dan in Nijmegen! Passe-partouts voor een dagprogramma zijn niet meer te koop, voor iedere film zijn losse kaarten verkrijgbaar.

Op zondag worden alle films ingeleid door LUX filmexpert Constant Hoogenbosch. Bekijk ook het zaterdagprogramma van Best of the Fest in LUX 1 en LUX 6 en het zondagprogramma in LUX 4 en LUX 6.

HET PROGRAMMA OP ZONDAG 3 FEBRUARI IN LUX 1
10.30 uur – Doubles Vies
Cast: Guillaume Canet, Juliette Binoche, Vincent Macaigne
Regie: Olivier Assayas; Frankrijk 2019; Frans gesproken, Nederlands ondertiteld; 108 minuten.
Dramatische komedie over kunst en relaties in de grillige uitgeverswereld van Parijs. Alain, 40 jaar, leidt een bekende uitgeverij, waar onder andere romans van zijn vriend Leonard worden uitgegeven. Wanneer hij Leonards laatste manuscript afwijst, heeft dat gevolgen voor hun onderlinge verstandhouding. Maar dan blijkt hun onderlinge relatie meer verweven dan ze lijkt.
Bekijk hier de trailer.

13.00 uur – Vox Lux
Cast: Natalie Portman, Jude Law, Stacy Martin
Regie: Brady Corbet; Verenigde Staten 2018; Engels gesproken, Nederlands ondertiteld; 114 minuten.
Dit onconventionele en visueel spectaculaire drama volgt de jonge Celeste vanaf het moment dat haar leven radicaal verandert, wanneer ze na een schietpartij op school een liedje schrijft dat het begin wordt van een succesvolle zangcarrière. Een kritische analyse van de westerse cultuur, waarin gevoelens en talent plaats hebben gemaakt voor uiterlijk vertoon en oppervlakkig succes.
Bekijk hier de trailer.

15.15 uur – Gloria Bell
Cast: Julianne Moore, Alanna Ubach, Sean Astin
Regie: Sebastián Lelio; Verenigde Staten 2018; Engels gesproken, Nederlands ondertiteld; 102 minuten.
De 58-jarige Gloria voelt zich nog een prille dertiger, op zoek naar ware liefde. Overdag werkt ze op kantoor, maar in de avond is ze steevast op de vele dansvloeren van Los Angeles te vinden. Haar ontmoeting met Arnold lijkt het einde van haar lange vrijgezelle bestaan in te luiden.
Bekijk hier de trailer.

18.45 uur – High Life
Cast: Robert Pattinson, André Benjamin, Juliette Binoche
Regie: Claire Denis; Frankrijk 2018; Engels gesproken, Nederlands ondertiteld; 110 minuten.
Monte kreeg in de dodencel een keuze: de stoel of meewerken aan een ruimtemissie zonder retour. Dankzij zijn dochter Willow, die geboren is op het schip, ervaart Monte voor het eerst onvoorwaardelijke liefde. Maar het grimmige lot van de crew en de obsessieve pogingen van de enige aanwezige scheepsarts om hen als proefdieren te gebruiken maken de reis een duistere en steeds gewelddadigere expeditie.
Bekijk hier de trailer.

21.00 uur – A Private War
Cast: Rosamund Pike, Jamie Dornan, Tom Hollander, Stanley Tucci
Regie: Matthew Heineman; Verenigde Staten 2018; Engels gesproken, geen ondertiteling; 110 minuten.
Rosamund Pike kruipt in de huid van de in Syrië omgekomen Amerikaanse oorlogsjournaliste Marie Colvin, die aan het thuisfront worstelt met haar posttraumatische stressstoornis. Ondanks dit zet ze haar gezondheid en veiligheid op het spel om op te blijven nieuws te jagen en het publiek ‘thuis’ te kunnen tonen hoe de gewone mens lijdt onder het oorlogsgeweld. Let op: deze film is Engels gesproken en heeft geen ondertiteling.
Bekijk hier de trailer.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden