sluit

Best of the Fest – Programma zondag LUX 4

Film
Festival

Zaterdag 2 en zondag 3 februari is het tijd voor Best of the Fest 2019. Tijdens dit jaarlijks terugkerende festival zie je de mooiste, verrassendste en meest bijzondere (arthouse) films die tijdens IFFR (International Film Festival Rotterdam) vertoond worden. Maak je klaar voor een weekend genieten van de mooiste pareltjes van 2019. IFFR, maar dan in Nijmegen! Passe-partouts voor een dagprogramma zijn niet meer te koop, voor iedere film zijn losse kaarten verkrijgbaar.

Op zondag worden alle films ingeleid door LUX filmexpert Constant Hoogenbosch.

Bekijk ook het zaterdagprogramma van Best of the Fest in LUX 1 en LUX 6 en het zondagprogramma in LUX 1 en LUX 6.

HET PROGRAMMA OP ZONDAG 3 FEBRUARI IN LUX 4
12.10 uur – Dirty God
Cast: Vicky Knight, Bluey Robinson, Rebecca Stone, Katherine Kelly
Regie: Sacha Polak; Nederland 2019; Engels gesproken, Nederland ondertiteld; 104 minuten.
Jade is in de bloei van haar leven wanneer ze ernstig verbrand raakt door een zoutzuuraanval. Haar gezicht wordt gereconstrueerd, maar ze herkent zichzelf nauwelijks meer. Krachtig portret van een complexe vrouw door Sacha Polak, die niets van de intensiteit van haar eerdere speelfilms Hemel en Zurich heeft verloren.

14.40 uur – Pájaros de verano
Cast: Carmiña Martínez, José Acosta, Natalia Reyes
Regie: Cristina Gallego, Ciro Guerra; Columbia 2018; Arawak, Spaans en Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. 125 minuten.
Tijdens de marihuanabonanza, een gewelddadig decennium dat de oorsprong van drugshandel in Colombia betekende, raakt Rapayet en zijn inheemse familie verwikkeld in een oorlog om macht, drugs en geld. Maar daarmee zetten ze hun levens en hun cultuur op het spel.
Bekijk hier de trailer.

17.10 uur – Climax
Cast: Sofia Boutella, Romain Guillermic, Souheila Yacoub
Regie: Gaspar Noé; Frankrijk 2018; Frans en Engels gesproken, Nederlands ondertiteld; 95 minuten.
In deze hypnotische thriller van de controversiële Gaspar Noé zondert een jonge dansgroep zich af voor een wild feest. Maar wanneer de schaal sangria vermengd raakt met LSD verandert een gezellig weekend in een waanzin van paradijselijke dromen en huiveringwekkende nachtmerries.
Bekijk hier de trailer.

20.15 uur – Bloody Marie
Cast: Susanne Wolff, Mark Rietman, Leny Breederveld, Jan Bijvoet
Regie: Lennert Hillege, Guido van Driel; Nederland 2019; Nederlands, Duits en Engels gesproken; 87 minuten.
De ooit succesvolle striptekenares Marie woont tussen de prostituees in Amsterdam. Drankzuchtig belandt ze van het ene conflict in het andere. Een ontnuchterende, gruwelijke gebeurtenis bij haar buren dwingt haar om in actie te komen en het roer om te gooien.
Bekijk hier de trailer.

22.00 uur – Vox Lux
Cast: Natalie Portman, Jude Law, Stacy Martin
Regie: Brady Corbet; Verenigde Staten 2018; Engels gesproken, Nederlands ondertiteld; 114 minuten.
Dit onconventionele en visueel spectaculaire drama volgt de jonge Celeste vanaf het moment dat haar leven radicaal verandert, wanneer ze na een schietpartij op school een liedje schrijft dat het begin wordt van een succesvolle zangcarrière. Een kritische analyse van de westerse cultuur, waarin gevoelens en talent plaats hebben gemaakt voor uiterlijk vertoon en oppervlakkig succes.
Bekijk hier de trailer.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden