sluit

Best of the Fest – Programma zaterdag LUX 6

Film
Festival

Zaterdag 2 en zondag 3 februari is het tijd voor Best of the Fest 2019. Tijdens dit jaarlijks terugkerende festival zie je de mooiste, verrassendste en meest bijzondere (arthouse) films die tijdens IFFR (International Film Festival Rotterdam) vertoond worden. Maak je klaar voor een weekend genieten van de mooiste pareltjes van 2019. IFFR, maar dan in Nijmegen! Passe-partouts voor een dagprogramma zijn niet meer te koop, voor iedere film zijn losse kaarten verkrijgbaar.

Op zaterdag worden alle films ingeleid door LUX filmkenner Ruud Vos.

Bekijk ook het zaterdagprogramma van Best of the Fest in LUX 1 en het zondagprogramma in LUX 1, LUX 4 en LUX 6.

HET PROGRAMMA OP ZATERDAG 2 FEBRUARI IN LUX 6
11.00 uur – High Life
Cast: Robert Pattinson, André Benjamin, Juliette Binoche
Regie: Claire Denis; Frankrijk 2018; Engels gesproken, Nederlands ondertiteld; 110 minuten.
Monte kreeg in de dodencel een keuze: de stoel of meewerken aan een ruimtemissie zonder retour. Dankzij zijn dochter Willow, die geboren is op het schip, ervaart Monte voor het eerst onvoorwaardelijke liefde. Maar het grimmige lot van de crew en de obsessieve pogingen van de enige aanwezige scheepsarts om hen als proefdieren te gebruiken maken de reis een duistere en steeds gewelddadigere expeditie.
Bekijk hier de trailer.

13.30 uur – Pájaros de Verano
Cast: Carmiña Martínez, José Acosta, Natalia Reyes
Regie: Cristina Gallego, Ciro Guerra; Columbia 2018; Arawak, Spaans en Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. 125 minuten.
Tijdens de marihuanabonanza, een gewelddadig decennium dat de oorsprong van drugshandel in Colombia betekende, raakt Rapayet en zijn inheemse familie verwikkeld in een oorlog om macht, drugs en geld. Maar daarmee zetten ze hun levens en hun cultuur op het spel.
Bekijk hier de trailer.

16.00 uur – Donbass
Cast: Valeriu Andriuta, Evgeny Chistyakov, Georgiy Deliev
Regie: Sergei Loznitsa; Oekraïne 2018; Oekraïens, Russisch en Engels gesproken, Nederlands ondertiteld; 121 minuten.
Wanneer oorlog vrede wordt genoemd, propaganda tot waarheid wordt gebombardeerd en haat tot liefde wordt verheven, dan begint het leven op de dood te lijken. Welkom in de helse realiteit van het oosten van Oekraïne. Met acteurs en inwoners van de regio toont regisseur Sergie Loznitsa via episodische fictionalisering dat de waarheid vaak wonderlijker is dan fictie.
Bekijk hier de trailer.

19.15 uur – Vox Lux
Cast: Natalie Portman, Jude Law, Stacy Martin
Regie: Brady Corbet; Verenigde Staten 2018; Engels gesproken, Nederlands ondertiteld; 114 minuten.
Dit onconventionele en visueel spectaculaire drama volgt de jonge Celeste vanaf het moment dat haar leven radicaal verandert, wanneer ze na een schietpartij op school een liedje schrijft dat het begin wordt van een succesvolle zangcarrière. Een kritische analyse van de westerse cultuur, waarin gevoelens en talent plaats hebben gemaakt voor uiterlijk vertoon en oppervlakkig succes.
Bekijk hier de trailer.

21.30 uur – Climax
Cast: Sofia Boutella, Romain Guillermic, Souheila Yacoub
Regie: Gaspar Noé; Frankrijk 2018; Frans en Engels gesproken, Nederlands ondertiteld; 95 minuten.
In deze hypnotische thriller van de controversiële Gaspar Noé zondert een jonge dansgroep zich af voor een wild feest. Maar wanneer de schaal sangria vermengd raakt met LSD verandert een gezellig weekend in een waanzin van paradijselijke dromen en huiveringwekkende nachtmerries.
Bekijk hier de trailer.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden