sluit

Best of the Fest – Programma zondag LUX 6

Film
Festival

Een mix van politiek-maatschappelijk, kunstzinnig en kleine arthouse films. Wil je een gevarieerd programma met wisselende thema’s? Dan is dit programma iets voor jou!

Zaterdag 2 en zondag 3 februari is het tijd voor Best of the Fest 2019. Tijdens dit jaarlijks terugkerende festival zie je de mooiste, verrassendste en meest bijzondere (arthouse) films die tijdens IFFR (International Film Festival Rotterdam) vertoond worden. Maak je klaar voor een weekend genieten van de mooiste pareltjes van 2019. IFFR, maar dan in Nijmegen! Op zondag worden alle films ingeleid door LUX filmexpert Constant Hoogenbosch.

Bekijk ook het zaterdagprogramma van Best of the Fest in LUX 1 en LUX 6 en het zondagprogramma in LUX 1 en LUX 4.

HET PROGRAMMA OP ZONDAG 3 FEBRUARI IN LUX 6
10.45 uur – Lazzaro Felice
Cast: Alba Rohrwacher, Sergi Lopez, Nicoletta Braschi
Regie: Alice Rohrwacher; Italië 2018; Italiaans gesproken, Nederlands ondertiteld; 125 minuten.
De veelbekroonde Italiaanse regisseur Alice Rohrwacher vertelt een modern Italiaans sprookje over de onschuldige Lazzaro en zijn dorpsgenoten, die op een tabaksplantage leven en werken alsof ze middeleeuwse boeren zijn. Na een dramatisch incident worden ze hardhandig de moderne wereld ingesleurd, maar het is de vraag of het ze daar beter zal vergaan.
Bekijk hier de trailer.

13.30 uur – At Eternity’s Gate
Cast: Willem Dafoe, Rupert Friend, Mads Mikkelsen, Mathieu Amalric
Regie: Julian Schnabel; Frankrijk, Verenigde Staten 2018; Engels en Frans gesproken, Nederlands ondertiteld; 111 minuten.
Biografisch drama over de grauwe laatste jaren van Vincent van Gogh. Wanneer van Gogh naar Parijs vertrekt om door te breken, ontmoet hij een groep avant-gardistische kunstenaars. Zijn verblijf is echter allesbehalve succesvol en de door ziekte geplaagde schilder vervolgt zijn weg, op zoek naar begrip en erkenning als kunstenaar.
Bekijk hier de trailer.

16.00 uur – They Shall Not Grow Old
Regie: Peter Jackson; Verenigd Koninkrijk, Nieuw-Zeeland 2018; Engels gesproken, Nederlands ondertiteld; 99 minuten.
Topregisseur Peter Jackson brengt zijn fascinatie voor de Eerste Wereldoorlog naar het witte doek. Deze documentaire is samengesteld uit interviews met veteranen en gerestaureerde, ingekleurde beelden uit archief, waarvan het grootste deel nooit eerder vertoond is. Een hernieuwde, menselijke kennismaking met de mannen van het verleden, voor een hedendaags publiek.
Bekijk hier de trailer.

19.15 uur – Donbass
Cast: Valeriu Andriuta, Evgeny Chistyakov, Georgiy Deliev
Regie: Sergei Loznitsa; Oekraïne 2018; Oekraïens, Russisch en Engels gesproken, Nederlands ondertiteld; 121 minuten.
Wanneer oorlog vrede wordt genoemd, propaganda tot waarheid wordt gebombardeerd en haat tot liefde wordt verheven, dan begint het leven op de dood te lijken. Welkom in de helse realiteit van het oosten van Oekraïne. Met acteurs en inwoners van de regio toont regisseur Sergie Loznitsa via episodische fictionalisering dat de waarheid vaak wonderlijker is dan fictie.
Bekijk hier de trailer.

21.30 uur – Coureur
Cast: Niels Willaerts, Koen De Graeve, Nicola Rignanese
Regie: Kenneth Mercken; België 2018; Vlaams en Italiaans gesproken, Nederlands ondertiteld; 96 minuten.
Coureur volgt het afzien, de glorie en de dromen van de jonge Felix, die het wil maken in de wielerwereld, ongeacht de gevolgen voor zichzelf en zijn omgeving.
Bekijk hier de trailer.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden