sluit

Best of the Fest

Film
Best of the Fest
Festival

Zaterdag 2 en zondag 3 februari is het tijd voor Best of the Fest 2019. Best of the Fest staat in het teken van films die tijdens IFFR (International Film Festival Rotterdam) vertoond worden; films die dé pareltjes van 2019 worden.

HET BESTE VAN HET BESTE
Filmliefhebbers kunnen het eerste weekend van februari alvast in hun agenda blokken; dan staat LUX Nijmegen volledig in het teken van IFFR; het International Film Festival Rotterdam. Tijdens dit jaarlijkse festival worden zo’n 400 films vertoond, waarvan LUX een kleine selectie maakt. Kenmerkend aan dit festival is dat de mooiste en beste arthouse films die in 2019 gaan uitkomen, al als voorpremière worden vertoond. Vorig jaar waren dit bijvoorbeeld I, Tonya en The Shape of Water, films die dé pareltjes van 2018 werden.

PROGRAMMA
Ook dit jaar belooft het programma veel moois; Willem Dafoe speelt Vincent van Gogh in At Eternity’s Gate, Robert Pattinson verliest zichzelf in een duistere ruimte-expeditie in High Life. Julianne Moore is een rusteloze vijftiger, op zoek naar liefde na haar scheiding in Gloria Bell. Eerder waren Climax, over een hallucinerend dansfeest en Vox Lux, met Natalie Portman in de hoofdrol, al bevestigd. Kortom; het programma zit bomvol spannende verhalen, steengoede acteurs en vernieuwende visies van regisseurs. In totaal worden er zestien verschillende films vertoond. Op zaterdag draaien er tien films; twee marathonprogramma’s van ieder 5 films. Op zondag zijn er drie marathonprogramma’s met ieder vijf films. Alle films worden bovendien ingeleid door LUX-filmkenners Constant Hoogenbosch of Ruud Vos.

Zie hier het overzicht van de twee dagen:

ZA 2 FEB
Programma LUX 1: At Eternity’s Gate, Un Amour Impossible, Doubles vies, Lazarro Felice, Gloria Bell
Programma LUX 6: High Life, Pájaros de Verano, Donbass, Vox Lux, Climax

ZO 3 FEB
Programma LUX 1: Doubles Vies, Vox Lux, Gloria Bell, High Life, A Private War
Programma LUX 4: Dirty God, Pájaros de Verano, Climax, Bloody Marie, In Fabric
Programma LUX 6: Lazarro Felice, At Eternity’s Gate, They Shall Not Grow Old, Donbass, Coureur

KAARTVERKOOP & PRIJZEN
Passe-partout (1 zaal, 5 films): € 40,00
Passe-partout LUX Vrienden (1 zaal, 5 films): € 35,00
Losse kaarten (v.a. maandag 28 januari): € 10,00

De kaartverkoop voor passe-partouts (toegang tot een marathonprogramma met 5 films) start op maandag 21 januari om 12.00 uur. LUX Vrienden kunnen al vanaf donderdag 17 januari 00.00 uur passe-partouts kopen. Vanaf maandag 28 januari 12.00 uur gaat de losse kaartverkoop van start, er zijn dan geen passe-partouts meer verkrijgbaar. Kaarten zijn te koop via onze website en aan onze kassa.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden