sluit

Beyond the Mountains and Hills

Film

David heeft er 27 jaar aan militaire dienst opzitten en probeert zijn weg te vinden in het moderne Israël. Hij komt terecht in een gespannen, prestatiegerichte maatschappij. Geld en status zijn van ongekend belang.

David wil carrière maken, maar al snel blijkt dat dit makkelijker is gezegd dan gedaan. Hij zit het grootste deel van de tijd thuis, tot grote ergernis van zijn vrouw, die door het thuiszitten van haar man gehoopt had op meer steun in het huishouden. Als een van zijn vrienden het idee oppert om te gaan werken voor een bedrijf dat voedingssupplementen verkoopt, besluit David deze kans te grijpen. Hij hoopt op deze manier in het bedrijfsleven te rollen. Zijn beslissing blijkt echter grote gevolgen te hebben. Langzaam maar zeker raken David en zijn familie verstrikt in een web van duistere krachten, die het leven in Israël beheersen.

Beyond Mountains and Hills, met in de hoofdrol Alon Pdut (Out in the Dark), draait om schuld, over leven met schuld als een donkere wolk boven je, over goede mensen die in een slechte realiteit leven. Israëlische filmmaker Eran Kolirin is vooral bekend van zijn wereldwijd geprezen speelfilmdebuut in 2007: The Band’s Visit. Deze film won maar liefst acht Awards van de Israëlische Film Academie. Ook won The Band’s Visit onder andere de Award of the Youth en de FIPRESCI Prize op het Cannes Film Festival in 2007.

  • Nuchter, bondig en raak uitgetekend, met telkens een scherp ook voor de emotionele lading.
    De Filmkrant
  • Geduldig observeert Eran Kolirin de trage implosie van dit nucleaire gezin.
    Het Parool
  • Een thematisch rijke film die hedendaags Israel van binnenuit belicht.
    De Volkskrant

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden