sluit

Blade Runner 2049

Film

Het langverwachte vervolg op cultklassieker Blade Runner(1982). Dertig jaar geleden verdween agent Rick Deckard (Harrison Ford), specialist in het opsporen van losgeslagen kunstmensen.

In dit nieuwe verhaal volgen we de jonge blade runner Agent K. Hij begint een geheim te ontrafelen dat misschien de hele mensheid bedreigt. Tijdens zijn onderzoek komt hij zijn voorganger op het spoor: Rick Deckard. De blade runner die 30 jaar geleden mysterieus verdween. Hij lijkt nu onze enige hoop. In de originele Blade Runner was de opsporingszaak van Deckard een filosofische meditatie op wat het is mens te zijn. In deze film lopen er nieuwe ‘replicants’ rond. Is dit nieuwe fabriekstype wel te vertrouwen? De regie is in handen van Denis Villeneuve (Incendies). Met rollen voor Harrison Ford (Blade Runner), Ryan Gossling (La La Land), Jared Leto (Requiem for a Dream), Robin Wright (House of Cards) en Nederlands eigen Sylvia Hoeks.

  • Razend knap hoe het origineel doorklinkt in dit vervolg, dat ver weg blijft van het lichtvoetig vermaak van de blockbuster.
    de Volkskrant
  • Naast de mooie plaatjes en uitstekende vertolkingen is het prettige nou juist dat je bij dit vervolg nooit weet wat er om de hoek ligt.
    Filmtotaal
  • Een gigantisch spektakel van pure, hallucinerende waanzin
    The Guardian

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden