sluit

Blinded by the Light

Film

Blinded by the Light is de nieuwe hartverwarmende film van regisseur, producent en schrijver Gurinder Chadha. Deze muzikale ode aan Bruce Springsteen is vanaf donderdag 22 augustus te zien.

Javed is een Britse tiener van Pakistaanse komaf. Hij groeit op in het kleine Britse dorpje Luton, in 1987. In een periode van racisme en economische malaise schrijft Javed gedichten om te ontsnappen aan de intolerantie van de stad en de starheid van zijn traditionele vader. Als een klasgenoot hem de muziek van Bruce Springsteen laat horen, ziet Javed de parallellen tussen de arbeidersklasse waartoe hij behoort en de indringende teksten van ‘The Boss’. Voor hem is die muziek de uitlaatklep om met zijn eigen unieke stem uiting te geven aan de dingen waar hij van droomt.

Gurinder Chadha haalde voor Blinded by the Light inspiratie uit ‘Greeting from Bury Park’, de bekroonde memoires van Sarfraz Manzoor. Manzoor schreef een opbeurend verhaal over moed, liefde, familie en de unieke wijze waarop muziek mensen beïnvloedt. Chadha vroeg Manzoor mee te schrijven aan de film. Bruce gaf de regisseur zelf toestemming om zijn muziek en teksten voor de film te gebruiken. Gurinder Chadha is al sinds 1990 actief achter te camera. Met haar film Bend It Like Beckham (2002) viel ze meerdere malen in de prijzen. Voor haar nieuwste werk mocht ze tijdens het Heartland Film Festival de Truly Moving Picture Award in ontvangst nemen.

  • Schaamteloze feelgoodfilm
    VPRO Cinema
  • Charmeert vooral door het sprankelende spel van Viveik Kalra
    de Volkskrant
  • Overtuigend portret van Pakistani-gemeenschap in Luton
    NRC

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden