sluit

Bloody Marie

Film

De ooit succesvolle striptekenares Marie woont op de Amsterdamse wallen. Drankzuchtig en als een ongeleid projectiel belandt ze tegenwoordig van het ene conflict in het andere.

Ze heeft het tekenen niet opgegeven, maar door haar drank komt er al een hele tijd niks meer op papier. De dood van haar moeder, die ze in hallucinaties nog af en toe ziet, speelt ook nog altijd in haar hoofd. Een ontnuchterende, gruwelijke gebeurtenis bij haar buren dwingt haar om in actie te komen en het roer om te gooien.

Guido van Driel bewijst met zijn tweede lange film Bloody Marie zijn voorliefde voor de rauwheid van het menselijk bestaan. Zijn fascinatie voor mensen die met volle vaart richting de afrond stormen, maar op het laatste moment het noodlot af weten te wenden komt naar voren in zowel deze, als in zijn eerste film De wederopstanding van een klootzak, naar voren. Van Driel wist met Bloody Marie een nominatie voor de KNF Award, de prijs van de Kring van de Nederlandse Filmjournalisten, binnen te slepen.

  • Waardige opvolger van De wederopstanding...
    VPRO Cinema
  • Sfeer en eigenzinnige beelden gaan boven plot
    de Volkskrant

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden