sluit

Bohemian Rhapsody

Film

‘The only thing more extraordinary than their music, is their story’. Dat is het uitgangspunt van Bohemian Rhapsody; een ode aan Queen en zanger Freddie Mercury.

Hij verbrijzelde stereotypes en groeide uit tot een van de meest legendarische performers van de twintigste eeuw. De film, genoemd naar een van Queens meest succesvolle popsongs, volgt zowel de opkomst van de band aan de hand van hun iconische nummers en revolutionaire geluid, als Mercury’s flamboyante levenswandel die de band bijna aan de rand van de afgrond bracht. Daarnaast zien we hun succesvolle reünie aan de vooravond van Live Aid, met een toen al ernstig zieke Mercury, die de band ondanks zijn fysieke malaise naar een van de meest legendarische optredens in de geschiedenis van de rockmuziek leidt.

Rami Malek, die een Emmy won voor zijn hoofdrol in de gelauwerde televisieserie Mr. Robot, vertolkt Freddy Mercury. Voor zijn grote doorbraak met Mr. Robot, speelde hij vooral bijrollen in producties als Night at the Museum, The Pacific, The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 2, Short Term 12 en The Master. De regie is in handen van Bryan Singer, die in 1995 doorbrak met de moderne klassieker The Usual Suspects, en sindsdien aan het roer stond van grote Hollywoodproducties als X-Men, Superman Returns, en Valkyrie.

  • Malek glorieert als uitstekende Mercury-vertolker.
    De Volkskrant
  • Een vermakelijk verhaal, vol valse noten.
    NRC Handelsblad
  • Mercury-vertolker Malek wisselt eigen zang af met playback, en al overtuigt hij in de dramatische stukken wat minder, op het podium is hij subliem.
    VPRO Cinema

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?