sluit

Bombshell

Film

Bombshell is het waargebeurde verhaal over het #me-too schandaal bij de nieuwszender Fox. Deze intrigerende film van Jay roach is nu bij ons te zien.

Een onthullende kijk in het meest krachtige en controversiële media-imperium wat Amerika ooit gekend heeft; Fox News. Bombshell vertelt het waargebeurde verhaal over de rise en fall van Roger Ailes (John Lithgow), de voormalig topman van nieuwzender Fox. Hij had het woord ‘seksime’ uitgevonden kunnen hebben. Voor de vrouwen bij Fox News die op een promotie hoopten, was zijn motto: “You wanna play with the big boys, you gotta lay with the big boys.” Het besluit van een groep vrouwen, waaronder Gretchen Carlson (Nicole Kidman) en Megyn Kelly (Charlize Theron), om het zwijgen te doorbreken en hem aan te klagen voor seksuele intimidatie resulteert in zijn ondergang.

Regisseur Jay Roach won in 2008 twee primetime Emmy’s voor Recount en in 2012 twee primetime Emmy’s voor Game Change. Chrales Randolph, de verantwoordelijke voor het script van Bombshell, won in 2015 een Oscar voor het script van The Big Short. Bombshell is Genomineerd voor twee golden globes. En won al meerdere prijzen op diverse filmfestivals.

  • Wordt gedragen door een excellerende sterrencast.
    De Volkskrant

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden