sluit

Broers

Film

De verlegen Lukas (Jonas Smulders) kijkt op tegen zijn oudere, levenslustige broer Alexander (Niels Gomperts) en gaat overal waar hij gaat. Als Alexander in een opwelling besluit om naar Frankrijk te reizen, gaat Lukas met hem mee.

Op hun roadtrip richting het zuiden groeien de broers steeds meer naar elkaar toe. Even lijken de verschillen tussen de twee op de achtergrond te liggen. Maar als Alexander tijdens een stop in een Frans dorp achter het meisje aangaat waar Lukas een oogje op heeft, worden de verschillen tussen de twee op een pijnlijke manier blootgelegd. Lukas voelt zich in de steek gelaten door zijn broer en het wordt hem duidelijk dat hij zijn eigen weg zal moeten kiezen. Een bepalend moment en het begin van zijn zoektocht naar een eigen identiteit.

De roadmovie Broers is het speelfilmdebuut van de Nederlandse regisseur Bram Schouw. De film is tot stand gekomen met steun van onder andere het Nederlands Filmfonds en Mediafonds. Eerder maakte Bram Schouw de korte film Sevilla, waarvoor hij in 2012 een Gouden Kalf kreeg.

Tijdens de eerste week van de première wordt voorafgaand aan de vertoning van Broers de korte film Gilles vertoond, in het kader van De Ontmoeting. Dit is een initiatief waarbij jonge filmmakers kans maken op een geldprijs om hun idee te verwezenlijken en om hun netwerk te vergroten.

  • Een persoonlijke en aangrijpende film.
    NRC Handelsblad
  • Een verstilde, in beeld gebrachte karakterstudie van twee botsende broers.
    De Telegraaf
  • Sterk spel van Jonas Smulders.
    De Filmkrant

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden