sluit

Buena Vista Social Club: Adios

Film

Een flinke dosis Cubaanse passie, met invloeden vanuit de Spaanse en Afrikaanse muziekcultuur. Dat is hoe de muziek van de Buena Vista Social Club gedefinieerd kan worden.

In 1997 werd de wereld in vuur en vlam gezet door de dansbare klanken van de Buena Vista Social Club. Nu hoort de hele wereld de bijzondere verhalen van de talentvolle muzikanten. De bandleden speelden pas twee dagen voor hun debuutoptreden voor het eerst met elkaar. Ondanks dat ze toen al behoorlijk op leeftijd waren, waren ze populair bij een uitzonderlijk breed publiek. De groep scoorde wereldwijde hits en gaf drukbezochte concerten over de hele wereld. Van hun eerste album zijn meer dan acht miljoen exemplaren verkocht.

Buena Vista Social Club: Adios is het vervolg op Buena Vista Social Club uit 1999. In deze nieuwe documentaire kijken de bandleden terug op hun succesvolle carrière en delen ze vol passie persoonlijke verhalen. Beelden van nu worden gecombineerd met sfeervolle beelden van toen. De film is geregisseerd door de Engelse documentairemaakster Lucy Walker (Waste Land, The Crash Reel).

  • Buena Vista Social Club: Adios is op zijn intrigerendst wanneer het dieper ingaat op het culturele belang van deze renaissance in de Cubaanse muziek.
    filmtotaal
    nrc handelsblad

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden