sluit

Buñuel in the labyrinth of the turtles

Film
Picl

Vanaf donderdag 18 april gaat de filmhistorische animatie Buñuel in the labyrinth of the turtles bij ons in première. Salvador Simó geeft op unieke wijze het verhaal van kunstenaar Luis Buñuel opnieuw vorm. De film volgt hem na zijn grote schandaal.

De beroemde surrealistische filmmaker Luis Buñuel wordt achtervolgd door een schandaal uit het verleden. Samen met Salvador Dalí maakte hij de film l’Age d’Or. Deze film veroorzaakte grote onvrede en betekende het begin van het einde voor Buñuel. Hij belandde in een crisis, want niemand wilde zijn projecten nog financieren. Als een van zijn vrienden de loterij wint en hem een kans biedt, neemt hij deze zonder twijfel aan. Samen vertrekken ze naar een van de armste streken van Spanje, Las Hurdes. De bewoners leven in extreem armoedige, middeleeuwse omstandigheden en verblijven in een labyrint van kleine hutjes. Buñuel in the labyrinth of the turtles vlecht origineel zwart-wit beeldmateriaal samen met animatie om een meeslepend beeld te creëren van de hartverscheurende situatie in Las Hurdes en het surrealistische project waar Buñuel en zijn crew in belanden.

Buñuel in the labyrinth of the turtles is een verfilming van de gelijknamige beeldroman. Salvador Simó toont op uitzonderlijke wijze het comeback verhaal van Luis Buñuel. Simó was niet alleen actief als regisseur, maar was ook betrokken bij het schrijven van het script voor de surrealistische animatiefilm. Simó heeft in zijn eerdere werken bewezen veel talenten te hebben. Zo was hij mede verantwoordelijk voor de visual effects van onder anderen Passengers (2016), The Jungle Book (2016) en The Chronicles of Narnia: Prince Caspian (2011).

MOEDERDAGFILMONTBIJT
Zondag 12 mei is het Moederdag; dé dag om je moeder in de watten te leggen. Verras haar bijvoorbeeld met een MoederdagFilmOntbijt: heerlijk wakker worden onder het genot van een smakelijk, gevarieerd ontbijt, waarbij je aansluitend kunt genieten van een mooie film, zoals Buñuel in the Labyrinth of the Turtles.

 • Mooi geanimeerd, opzienbarend en heel informatief
  VPRO Cinema
 • Fascinerend verhaal over Buñuel
  de Volkskrant
 • Een uitstekende manier om het verhaal van Buñuel te vertellen
  Trouw
 • Het contrast met de animaties is groot, maar het werkt uitstekend
  Cinemagazine
 • Geslaagd zowel in stijl als in verhaal (anekdotisch), karakteriseringen en humor
  Indebioscoop.com

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden