sluit

Buurman & Buurman, experimenteren er op los!

Film
Junior

De klunzige buurmannen zijn terug met een nieuwe film: Buurman & Buurman, experimenteren er op los! Deze grappige animatiefilm voor jong en oud van Marek Beneš is nu bij ons te zien.

Niets is te gek voor de buurmannen en daarom gaan ze allerlei uitdagingen aan. Zo proberen ze op een hilarische manier pannenkoeken te bakken, proberen ze een appeldief te vangen door de appelbomen te beveiligen en experimenteren ze zelfs met een zelfgemaakte vliegmachine! En tsja… Waarom zou je naar een autowasstraat gaan als je er ook zelf een kunt bouwen? De auto wordt er alleen wel een stukje viezer door… Al met al valt het experimenteren niet mee voor de buurmannen, waardoor ook dit keer het een en ander in de soep loopt.

Buurman & Buurman zijn al sinds 1984 te zien op de Nederlandse televisie. De stop-motionanimatie is oorspronkelijk gemaakt in Tsjechië in 1976 en is vandaag de dag nog steeds te zien in onder andere Nederland, België, Engeland en Noorwegen. De stemmen van de buurmannen zijn zoals gebruikelijk weer ingesproken door Kees Prins en Siem van Leeuwen.

  • Buurman & Buurman gaan nooit vervelen
    De Volkskrant

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden