sluit

Online knutselworkshop: Calamity (8+)

Film
Filmspecials
LUX bij je thuis

Tijdens deze interactieve, online workshop ga je onder begeleiding van Inti Mego knutselen in de stijl van de avonturenfilm Calamity (winnaar juryprijs Beste Kinderfilm van Cinekid). Calamity vertelt het verhaal van de legendarische ‘Calamity’ Jane, die met haar familie door het Wilde Westen trekt.

Als jij zou moeten verhuizen, waar zou je dan willen wonen? Wie zou je dan willen zijn? Wat zou je daar allemaal meemaken? In deze interactieve online workshop denk je hierover na en ga je thuis zelf of samen met je ouders aan de slag met papier, lijm, schaar, kleurpotloden en stiften. Daarna nemen we met alle deelnemers en de zelfgemaakte creaties een kort filmpje op! Na afloop van de workshop kun je de prachtig geanimeerde film Calamity kijken via ons Picl kanaal wanneer het jou uitkomt.

De workshop wordt gegeven door Inti Mego. Inti is ontzettend ervaren als visual storyteller en geeft workshops voor o.a. Cinekid, Oddstream en Cultuur en School Nijmegen.

HOE WERKT HET?
Bestel een kaartje via de button op deze pagina. Een uur voordat de workshop start ontvang je van ons een e-mail met daarin een link naar de online workshop en een code om de film te kijken. Zorg dat je een computer hebt met een goede internetverbinding en dat je Zoom geïnstalleerd hebt. Het enige wat je daarna nog hoeft te doen is thuis voor de computer klaar zitten met je knutselspullen!

Dit is wat je nodig hebt:

  • schaar
  • papier, liefst verschillende kleuren
  • stiften
  • lijm

De workshop is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en duurt c.a. anderhalf uur. Let op: er is plek voor 9 deelnemers. Een e-ticket bestellen is mogelijk tot een kwartier voor aanvang van dit programma.

CALAMITY
Calamity was de openingsfilm voor Cinekid 2020 en won daar de juryprijs voor Beste Kinderfilm. Het gaat over de 12-jarige Martha Jane, die in 1863 met haar familie naar het Westen van Amerika trekt, op zoek naar een beter leven. Haar vader raakt onderweg gewond en Martha moet leren om voor haar familie te zorgen en de huifkar te besturen. Ze wordt ineens ten onrechte van diefstal beschuldigd en moet vluchten. Wanneer ze haar onschuld probeert te bewijzen, beleeft ze allerlei spannende avonturen.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?