sluit

Call Me by Your Name

Film

 

De zeventienjarige Elio brengt samen met zijn ouders de zomer door op het Italiaanse platteland.

Dan komt Oliver, een knappe Amerikaanse onderzoeksassistent naar Italië om samen te werken met Elio’s geleerde vader. Elio is onmiddellijk geïntrigeerd door de man. Hij doet er alles aan om in zijn buurt te kunnen komen en het duurt niet lang voordat er een erotische spanning ontstaat tussen de twee.

Een prachtig coming of age verhaal over een eerste liefde en seksueel ontwaken. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van André Aciman en werd al vertoond op het Filmfestival van Toronto, New York en Melbourne. De film is geregisseerd door Luca Guadagnino (A Bigger Splash, Io sono l’amore) met in de hoofdrollen Armie Hammer (Final Portrait, The Social Network), Timothée Chalamet (One and Two) en Michael Stuhlbarg (Steve Jobs). Call Me By Your Name werd genomineerd voor drie Golden Globes. De film is daarnaast genomineerd voor vier Oscars, voor beste film, beste acteur, beste scenario en beste soundtrack.

  • Regisseur Guadagnino, meester van de verleiding, laat de erotiek knetteren in Call Me By Your Name
    De Volkskrant
  • Call Me by Your Name is niet alleen een wonderschone productie, maar ook een belangrijke film, die een flinke lans breekt voor de LHBTI-gemeenschap en de ogen van elke onwetende toeschouwer zal weten te openen.
    Filmtotaal
  • Call Me by Your Name is een belangrijke film, omdat de cliches van het (erotische) coming-of-age-drama naar een hoger niveau getild worden
    Filmvandaag

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden