sluit

Camino + Q&A & wandeling

Film
Specials

Op zaterdag 15 juni organiseren we een bijzondere vertoning van de heerlijke wandeldocumentaire Camino, waarin filmmaker Martin de Vries zichzelf filmt tijdens zijn wandeltocht naar Santiago de Compostella. Na afloop is Martin aanwezig voor een Q&A, waarna we vanaf LUX een mindfulnesswandeling starten door de Ooij, begeleid door wandeltrainers in samenwerking met Aardig in Beweging.

1600 kilometer in ongeveer 70 dagen, het is de tocht die steeds meer wandelfanaten van over de hele wereld trekt. Hierbij hoort ook Martin de Vries, die besluit om zonder noemenswaardige voorbereiding de wandeltocht naar Santiago de Compostella te lopen. Tijdens het lopen filmt hij zichzelf, zijn voeten, zijn schaduw, het pad, de velden en de bossen en probeert te achterhalen waarom hij dit avontuur is aangegaan. Als hij al lopende de camera op zichzelf richt, mijmert De Vries betrekkelijk nuchter over ongemakken en euforische momenten, over het prachtige ochtendlicht en het geluid van de vogels, over twijfels en groeiend vertrouwen. Camino is een onopgesmukt verslag in het verslavende ritme van de tocht dat die ervaring voelbaar maakt. Een zelfportret in twee miljoen stappen.

Q&A + MINDFULNESSWANDELING
Na afloop van de film zal Martin de Vries aanwezig zijn voor een Q&A. Daarna ga je samen met Martin de Vries onder begeleiding van wandeltrainers een wandeling maken door de Ooij. Tijdens de twee uur durende tocht zullen de wandeltrainers, die gespecialiseerd zijn op het gebied van natuur- en stiltewandelingen, je uitdagen om mindful in de natuur te bewegen, een spirituele ontdekkingsreis aan te gaan – in de voetsporen van Martin de Vries’ Camino.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden