sluit

Camino

Film
Picl

Martin de Vries besluit de beroemde wandeltocht de Camino naar Santiago de Compostella te gaan lopen. Hij neemt ons mee over wonderschone paden en deelt zijn meest eerlijke gedachten. De meeslepende documentaire Camino is vanaf donderdag 6 juni te zien.

1600 kilometer in ongeveer 70 dagen, het is de tocht die steeds meer wandelfanaten van over de hele wereld trekt. Hierbij hoort ook Martin de Vries. Deze heerlijke zomerse, stiekem ontroerende en wonderbaarlijk meeslepende film volgt Martin terwijl hij de beroemde wandeltocht aflegt. Hij film zichzelf, zijn voeten, zijn schaduw, het pad, de velden en de bossen en probeert te achterhalen waarom hij dit avontuur is aangegaan. Als hij al lopende de camera op zichzelf richt, mijmert Martin over ongemakken en euforische momenten, over het prachtige ochtendlicht en het geluid van de vogels, over zelftwijfel en groeiend vertrouwen. Hij leert ‘in het moment’ te zijn en onderzoekt gaandeweg steeds openhartiger zijn beweegredenen. Een nuchter verslag in het verslavende ritme van de tocht, tegen de prachtige landschappen van Frankrijk en Spanje.

Q&A + WANDELING
Op zaterdag 15 juni organiseren we een bijzondere vertoning van de heerlijke wandeldocumentaire Camino, waarin filmmaker Martin de Vries zichzelf filmt tijdens zijn wandeltocht naar Santiago de Compostella. Na afloop is Martin aanwezig voor een Q&A, waarna we vanaf LUX een mindfulnesswandeling starten door de Ooij, begeleid door wandeltrainers in samenwerking met Aardig in Beweging. Bekijk het speciale programma hier.

  • Een zelfportret in twee miljoen stappen
    De Volkskrant
  • Het gaat om de reis, niet om de bestemming
    Uitkrant
  • Zeker een tochtje naar het filmhuis waard. Te voet, wellicht?
    TV Krant

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden