sluit

Can You Ever Forgive Me?

Film

Can You Ever Forgive Me? is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de succesvolle biograaf Lee Israel, aandoenlijk en geloofwaardig gespeeld door Melissa McCarthy.

Zij verdiende begin jaren ‘70 en ‘80 haar geld door als freelancer boeken te schrijven over klassieke Hollywood figuren als Katharine Hepburn. Als haar schrijverscarrière in het slob raakt en ze verslaafd raakt aan alcohol, vindt ze een nieuwe manier om snel geld te verdienen. Aangemoedigd door haar loyale vriend Jack (Richard E. Grant) gebruikt ze haar schrijftalent om brieven van overleden auteurs te falsificeren en te verkopen.

In deze nieuwe film van Marielle Heller, die eerder indruk maakte met The Diary of a Teenage Girl, is te zien dat de realiteit niet altijd om te buigen is naar een happy ending. Can You Ever Forgive Me? is gebaseerd op de gelijknamige memoires van Lee Isreal zelf en blijft dicht bij de feiten. Melissa McCarthy en Richard E. Grant hebben voor hun rollen in deze film een Golden Globe én Oscar nominatie op hun naam staan.

 • Fraai gecomponeerde portret van de echte literaire vervalser Lee Israel
  The Guardian
 • Een onvoorstelbaar sympathiek kreng
  NRC
 • McCarthy's meest ingetogen rol tot nu toe
  VPRO Cinema
 • Sublieme vertolkingen van de hoofdrolspelers
  De Gelderlander

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden